Marianne Steen

At Work

Derfor bør du melde dig ind i it-politisk forening – 7 virkeligt gode grunde!

De sidste par år har jeg været medlem af it-politisk forening. Måske du synes, at navnet er kedeligt og det der med it-politik det må ordførerne fra de respektive politiske partier tage sig af.

Jeg vil bare sige, at mit medlemsskab til dato indiskutabelt har været den bedste investering i it-faglig viden, når jeg sammenholder pris, kvalitet og indsigt.

Så hermed er opfordringen givet videre – jeg er hverken aktiv i foreningen, jeg modtager ikke honorar eller procenter. Jeg anbefaler alene medlemsskabet, fordi du får så meget igen for dit medlemsgebyr. Så lad os starte her: med prisen

Det er billigt;

Medlemsskab koster kr. 100,-/ om året. Ja, du læste rigtigt – ethundrede kroner.

Det er nemt at følge med;

Jeg har tilmeldt mig en emailliste. That’s it. Ikke noget med links og logins. Så jeg kan nemt følge med på sidelinien i debatter og spørgsmål. Og nemt komme med mine input.

En sober tone;

Der er en behagelig selvjustits hos medlemmerne (ligger implicit i det at blive medlem af en sådan forening, tænker jeg), så antallet af mails er lige tilpas. Ikke for mange – ikke for få. Tonen er høflig og medlemmerne hjælpsomme overfor hinanden.

En guldgrube af baggrundsviden;

Hver især har medlemmerne deres eget specialområde, som de deler af. Fagligheden er høj, men det er samtidig ok at spørge og få uddybet. Her udveksles tip til privacy mails, hvordan du krypterer din egen mail, hvilke lovforslag, der er på vej, orientering om høringssvar og meget meget mere. It-politisk forening er min primære kilde til at forstå alt det, der er svært eller bare ubehageligt at forstå om alt det, der sker under overfladen og besluttes og som har så afgørende betydning for vores fremtidige liv som borgere i et digitaliseret samfund.

Formandens arbejde;

Her må jeg bare tage hatten af og bukke dybt og ærbødigt. Jesper Lund er vidende og handlende. Han skriver høringssvar og indgår dialog med meningsdanner og politikere og deler sine erfaringer via maillisten på en yderst detaljeret og saglig måde. Jeg forstår stadig ikke, hvordan det kan lade sig gøre med det beskedne kontigent, jeg betaler.

På forkant;

Jeg ved, hvad der er på vej af skumle tiltag og paragraffer, før de kommer. Jeg forstår baggrunden for de forslag, der stilles i EU-parlamentet og i Folketinget og jeg kan frem for alt tage stilling. Og skulle jeg endelig føle et gnist af aktivistisk vovemod, så ved jeg, hvor jeg finder underskriftsindsamlinger, dokumentation mm.

Politisk – uden parti sympatier;

Selvfølgelig er der en politisk rød tråd i foreningens arbejde. En tråd, der fastholder borgernes rettigheder og retten til privatliv. Men der er ingen partier, og frem for alt ingen partiprogrammer, der fremhæves frem for andre. Den til enhver tid siddende justitsminister er ofte under observation. Præcis som det bør være.

Konklusion

Så hvis du selv arbejder med it, er en berettiget bekymret borger, der gerne vil forstå digitaliseringens veje, vildveje og potentielle risici – så kan jeg kun sige een ting: Ind på https://www.itpol.dk og meld dig ind. Nu! 

Det bliver de bedste 100 kroner, du kommer til at betale i 2019.

Skal vi vædde?